Superstitii mancare

Mutascu  /  at  12:06  /  No comments

E deja ceva foarte raspandit obiceiul de a ghici viitorul unei persoane in zatul lasat de cafea pe peretii cestii. Dar se poate ghici foarte bine si in frunzele de ceai, in acelasi mod in care se ghiceste in cafea. Primul lucru pe care o ghicitoare il vede in cafea atunci cand intoarce ceasca se spune ca ti se va intampla tie. Daca vezi un barbat - vei avea musafiri. Daca vezi o inima - vei avea motiv de fericire foarte curand. Daca vezi doua inimi - te vei casatori. Punctele prezic bani (este posibil ca banii sa fie ori castigati, ori cheltuiti sau pierduti.)

Daca doua femei vor turna ceaiul din acelasi ceainic, se zice ca una dintre ele va ramane insarcinata pe parcursul anului respectiv.

Nu pune zaharul in ceai inainte de a turna laptele (in retetele englezesti de ceai) pentru ca vei avea ghinion.

Nu lasa mancare in farfurie, pentru ca vei avea parte de un sot urat.

Altii sunt foarte amatori de a manca ei primii coltul painii pentru a fi pe placul soacrelor.

Cei care intra intr-o casa si ii gasesc pe cei ai casei la masa, se spune ca vor avea o soacra a dracului.

Sarea sau piperul varsat pe masa atrag cearta. Daca scapi sarea sau piperul pe jos aduna-l si arunca-l peste umar; in felul acesta nu se va mai intimpla nimic rau.

Un peste se mananca intotdeauna de la cap la coada.

Daca mananci o supa foarte sarata indica faptul ca bucatarul e indragostit.

Cand gasesti un iades, rupe-l cu cineva. Cel care va ramane cu partea cea lunga, isi pune o dorinta care i se va implini.

Daca mananci direct din oala, se spune ca la nunta ta va ploua.

Aduce ghinion daca felia de paine unsa cu ceva cade cu untul in jos.

Aduce ghinion sa tai painea la ambele capete odata.

Aduce noroc sa mananci carne de porc sau linte de Anul Nou.

E semn rau sa inapoiezi cuiva sarea imprumutata.

E bine sa ai pe masa de Anul Nou peste si usturoi.

Nu turnati apa in paharele in care se mai afla inca lichid. Se spune ca e semn rau.

Daca versi vin din greseala e semn bun.

Daca se imprastie chibriturile din cutie e semn foarte norocos.

Daca o fata rastoarna chibriturile, e semn ca se va casatori in curand.

Share
Posted in: Posted on:

0 comentarii:

Superstitia implica credinta într-un proces supranatural, astfel încât mersul pe sub o scara, saprgerea unei oglinzi sau varsarea de sare se crede ca va avea un efect negativ. In China, o parte esentiala in planificărea nunti este consultarea un astrolog cu privire la ce zi ar trebui să aiba loc nunta pentru a asigura norocul. În timp ce multi oameni cred că unele fenomene supranaturale sunt reale, aproape toti recunoastem faptul că, cel putin o mare parte din aceste superstitii nu sunt adevarate. Dar, daca acestea nu sunt adevarate, de ce oamenii le cred? O parte din motivul pare a fi doar pentru ca alti oameni le spun ca aceste lucruri sunt adevărate. Cele mai multe superstitii sunt de mai multe generatii. Toata lumea, cu acelasi fundal cultural le crede. Daca superstitiile nu sunt adevărate, de ce oamenii nu recunosc că acestea sunt false si mai cred in ele? Un motiv pare a fi faptul ca superstitiile sunt, în general, destul de vagi. Multe superstitii implica obtinerea de noroc sau ghinion. Din moment ce noi nu stim sub ce forma vine norocul, sau ce s-ar fi intamplat daca nu am avea noroc, nu exista nici o cale in care sa fiim siguri ca predictia a fost falsa.
Copyright © 2013 Superstitii. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.